Koelen en regelbare compressie (druk) in één handzaam product voor de enkel.Het hele gewricht wordt rondom gekoeld met een prettige (regelbare)druk. Te gebruiken bij een blessure, na een operatie, bij artrose, bij een irritatie (ontsteking) of een zwelling. Door de anatomische vorm wordt het gehele enkelgewricht rondom effectief gekoeld met een prettige druk. Zo is de druk zelf te reguleren met behulp van een handpompje.
Wat doet koelen en compressie?
Koelen; kou vernauwt de bloedvaten (vasoconstrictie). Dit stimuleert de vochtafvoer, vermindert de zwelling en remt ook de ontsteking. Ook heeft koelen een verdovende werking, wat er voor zorgt dat de pijnprikkel minder sterk is.
Compressie; hiermee wordt druk uitgeoefend op spieren en bloedvaten, wat de bloedcirculatie verbeterd. Door de regelbare compressie past de bandage zich aan de contouren van het gewricht aan, waardoor het rondom wordt gekoeld en met een prettige druk.
Wat zijn de voordelen?
- Koeling & Compressie in één handzaam producten; gemakkelijk en efficiënt
- Het gehele gewricht wordt rondom gekoeld met een prettige druk (zelf te reguleren)
- Een ideale oplossing voor pijnreductie; vermindert zwelling & onderdrukt een ontstekingsreactie
- Uitneembare slow-flow gelpack voor in de koeling – blijft lang koud
- Universele maat en zijde – door de specifieke vorm en de klittenbandsluiting sluit het goed het om het gewricht
Wanneer te gebruiken?
- Bij artrose; voor het koelen van een gezwollen, warm en pijnlijk gewricht
- Na een operatie
- Als onderdeel van eerste hulp bij sportongevallen.
- Je kunt alle blessures direct met koelen & compressie behandelen, zoals verstuiking, kneuzing, of scheuring.
- Bij beginnende overbelasting of bij irritatie aan het gewricht
- Ondersteuning na elke lichte training en in de herstelfase gebruikt worden.
Wat is de ideale koeltemperatuur en welke tijdsduur?
Haal de blauwe gel-pack uit de bandage en plaats deze in de koelkast. Voor het gebruik moet de blauwe gel-pack voor minimaal 2 uur in de koelkast of in het vriesvak worden gelegd.
De ‘ideale’ koeltemperatuur wordt geacht te liggen tussen 0 – 7 º C (koelkast). Als tijdsduur wordt in het algemeen een aaneengesloten periode van 15 minuten aangehouden die verdeeld over de dag, 4-6 keer, kan worden herhaald.