Inloggen
Winkelmandje
afbeelding
Bij Fitwinkel dragen we bij aan het welzijn van 'people & planet' op verschillende manieren. We zien het als onze verantwoordelijkheid om niet alleen producten en diensten te leveren, maar ook om onze impact op de samenleving en het milieu te minimaliseren.
Op deze pagina lichten we een aantal highlights uit op wat Fitwinkel doet om een steentje bij te dragen aan een groenere en gezondere wereld.

Logistiek

Producten

Intern

ProjectenLogistiek


CO2 neutraal wagenpark

Duurzaam transport


Bij Fitwinkel staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wij zijn ons bewust van de aanzienlijke impact die transport op het milieu kan hebben en aangezien de logistiek een grote rol binnen het bedrijf speelt nemen we weloverwogen stappen om deze impact tot een minimum te beperken.

Één van de manieren waarop we bijdragen aan een groenere planeet, is door intern gebruik te maken van zoveel mogelijk voor elektrische auto's, inmiddels 8. Wanneer de toekomst het ons toelaat, willen wij naar een CO2 vrij wagenpark. Momenteel hebben wij een CO2 neutraal wagenpark. Dit doen we door onze CO2 te compenseren met herbebossing in samenwerking met onze partner The Green Branch.

CO2 compensatie met herbebossing is niet de oplossing, maar wél de weg naar een groenere en duurzamere toekomst.

Het herbebossingsproject wordt gecertificeerd door de Verified Carbon Standard. Met het project dragen wij bij aan de Sustainable Developments Goals, die zijn opgezet door de United Nations bij het klimaatakkoord van Parijs om de klimaatcrisis aan te pakken.

Intern transport


Intern kiezen wij voor elektrisch transport. Zo maken we gebruik van heftrucks, reachtrucks en elektrische pompwagens.

certificaat certificaat

Oud fitnessapparatuur recyclen


Onze betrokkenheid bij duurzaamheid beperkt zich niet alleen tot leveringen. Wij bieden een inleverpunt en ophaalservice voor oude fitnessapparatuur. Op deze manier zorgen we ervoor dat deze apparaten op een verantwoorde manier worden gerecycled, wat bijdraagt aan het verminderen van elektronisch afval. Dit doen we met onze afvalverwerking partner HKS, die over alle benodigde certificeringen, zoals de WEEELABEX en ISO certificaten beschikt.

Retourzendingen


Bovendien streven we ernaar om het aantal retourzendingen te verminderen. Dit doen we door zorgvuldige en gedetailleerde productinformatie op onze website te verstrekken, zodat onze klanten weloverwogen aankoop beslissingen kunnen nemen. Daarnaast voeren we analyses uit van producten met een hoog retourpercentage, zo kunnen we begrijpen waarom bepaalde producten worden teruggestuurd en hoe we de producten, informatie en content kunnen verbeteren en optimaliseren zodat het retourpercentage geminimaliseerd wordt.

Wet- en regelgeving recycling, batterijen en papier


Wij voldoen ook aan de Europese wet en regelgeving. We betalen voor apparaten een bijdrage en in de landen waar wij verplichtingen hebben rondom verpakkingen en batterijen dragen wij onze bijdrage af. Denk hierbij aan de Bebat en Stibat voor batterijen in de Benelux, maar ook CITEO voor verpakkingen in Frankrijk en de LUCID voor verpakkingen in Duitsland.


  Nederland: Stichting Open
De missie van Stichting OPEN is om de wettelijke doelstellingen namens alle producenten op een effectieve en efficiënte manier te bereiken. Daarnaast streven ze er op de lange termijn naar om de landelijke dekking van het collectieve inzamelsysteem te waarborgen.
recycling-nl
  België: Recupel
De missie van Recupel is zoveel mogelijk lampen en elektr(on)ische toestellen inzamelen om ze een nieuwe bestemming te geven.
recycling-be
  Duitsland: Stiftung EAR
Het doel van Stiftung EAR (Elektro-Altgeräte Register) is het beheren en organiseren van het inzamelsysteem voor afgedankte elektrische en elektronische apparaten (e-waste) in Duitsland.
recycling-de
  Frankrijk: Syderep
Het doel van Syderep is gericht op het beheren en bevorderen van de recycling van professionele elektrische en elektronische apparatuur in Frankrijk. Ze werken aan het reguleren van de inzameling, recycling en verwerking van dergelijke apparatuur om duurzaamheid te bevorderen
recycling-fr

Duurzame verpakkingen


We kunnen tegenwoordig niet meer zonder verpakkingen, ze zijn essentieel om onze producten veilig en in optimale staat bij onze klanten te krijgen. We realiseren ons dat er altijd ruimte is voor verbetering, en daarom kijken we naar hoe we dit proces kunnen optimaliseren.

We streven ernaar om onze producten zo veel mogelijk zonder extra verzenddoos te gebruiken. Als de originele verpakking van het product stevig genoeg is, versturen wij het alleen met het verzendlabel erop.

Als dit niet het geval is of als een klant meerdere artikelen bestelt, sturen wij deze producten in gerecyclede verzenddozen of gerecyclede verzendzakken. Daarnaast letten we op de afmetingen van onze verpakkingen. We maken gebruik van diverse formaten dozen en zakken om onnodig transport van lucht te minimaliseren. Hierdoor verminderen we niet alleen materiaalverspilling, maar beperken we ook de ruimte die tijdens het transport nodig is, wat de efficiëntie ten goede komt.

Balenpers


Een van onze recente successen is de introductie van een balenpers, waarmee we verpakkingen zelf klein kunnen persen. Hiermee besparen we maar liefst 70-80% volume plastic en 50% volume karton. Hierdoor vermijden we tonnen aan volume afval en zijn er minder ritten nodig om ons afval af te halen.

Bovendien beschikken we over bodemlegende afvalbakken van Binge. Voorheen moest er wekelijks een vrachtwagen langskomen om onze afvalcontainers te legen. Dankzij de aanschaf van deze nieuwe containers verzamelen we nu ons afval in een 40 ft container, waardoor de vrachtwagen slechts om de twee maanden hoeft te komen.
Producten


Tweedekans


In sommige gevallen krijgen wij producten retour of raakt er een product per ongeluk beschadigd in het magazijn. Deze producten kunnen dan niet meer als nieuw verkocht worden. Deze artikelen gaan de deur uit als Tweedekans artikel. De consument kan dit product met lichte beschadiging of zonder verpakking voor een lagere prijs aanschaffen.Op deze wijze hoeven we minder producten weg te gooien en komt het niet in de afvalstromen terecht.

Benieuwd naar ons assortiment Tweedekans producten? Bekijk hier de pagina.

In bijzondere situaties, wanneer een product bijvoorbeeld niet meer veilig is, overwegen we alternatieve opties, zoals demontage van het product. De bruikbare onderdelen worden dan bewaard voor reparaties of hergebruik. Als demontage niet mogelijk of zinvol is, streven we naar een recycling procedure in samenwerking met onze partner HKS.

Is een product wel bruikbaar, maar onverkoopbaar, geven wij deze weg aan het goede doel All4Free. Lees onderstaand hier meer over bij het kopje projecten.
  • Co2 neutraal wagenpark
   Compensatie met herbebossing 

  • 70-80% minder volume plastic
   door zelf afval te persen

  • 50% minder volume karton
   door een balenpers

Intern


Fair Trade koffie van Coffee Fresh


We begrijpen dat een goede kop koffie voor velen van ons onmisbaar is om de dag te beginnen. Door fair trade koffie van Coffee Fresh te kiezen, ondersteunen we niet alleen boeren in ontwikkelingslanden, maar dragen we ook bij aan eerlijke handelspraktijken en duurzame landbouwmethoden. Het is een kleine keuze met een positieve impact.

Coffee Fresh: "Wij gaan niet voor cijfertjes, wij willen echt impact maken. We hebben niet de ambitie de grootste koffieleverancier voor op het werk te zijn, wij willen de groene koploper worden! Net als met onze dienstverlening zeggen wij over duurzaamheid “wij maken waar wat wij beloven"!"

Op kantoor denken wij mee


We proberen te verduurzamen waar dat kan. Zo minimaliseren we het papierverbruik door digitaal te werken en onze lege cartridges worden teruggestuurd naar de leverancier, waarna de opbrengst naar een goed doel gaat.

Nee, we zijn er nog niet, maar ‘elke dag een stapje groener’, dat is ons motto! Samen kunnen we het verschil maken! world class workplace

World class Workplace


Met trots mogen wij het World-class Workplace label dragen. Dit label wordt door het onderzoeksbureau Effectory toegekend aan organisaties die door hun eigen collega's bovengemiddeld hoog worden gewaardeerd op het gebied van goed werkgeverschap en medewerkersbevlogenheid.

Wij gaan voor een rookvrij bedrijf


Bij Fitwinkel zijn we toegewijd aan het bevorderen van een gezonde levensstijl, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor ons team. In lijn met deze missie, hebben we besloten te samenwerken met Medipro, een gerenommeerde organisatie in rookstopbegeleiding, om ons bedrijf rookvrij te maken.

We begrijpen dat stoppen met roken een uitdagend proces kan zijn. Daarom hebben we de handen ineengeslagen met Medipro om onze medewerkers te ondersteunen in hun reis naar een rookvrij leven. Medipro's deskundige, Gerda, zal persoonlijke begeleiding en ondersteuning bieden aan iedereen binnen Fitwinkel die de beslissing neemt om te stoppen met roken.
fitwinkel personal training

Personal training


Het welzijn en de gezondheid van onze werknemers is voor ons van groot belang. We geloven sterk in het positieve effect van een gezond team op de werkvloer. Een fit en vitaal team leidt niet alleen tot betere prestaties, maar draagt ook bij aan een groter geluksgevoel en meer voldoening, zowel in het werk als in het privéleven.

Om dit te bevorderen, bieden we onze werknemers wekelijkse personal trainingssessies aan.
Van HIIT trainingen tot aan boksen, we blijven variëren om het sporten leuk te houden en zo veel mogelijk enthousiasme voor het sporten te creëren.
ProjectenFC Twente, Scoren in de Wijk
Fitwinkel en FC Twente, Scoren in de Wijk slaan de handen ineen. Als bedrijf gespecialiseerd in fitness- en sportartikelen hebben we een overeenkomst getekend om materiaal te...Lees meer
Vitesse gelooft in meer!
Vitesse gelooft in meer! Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. De maatschappelijke stichting van de club, Vitesse Betrokken, zet zich dagelijks in op het gebied van een gezonde...Lees meer
Favela Dreams NL
Favela Dreams NL is een organisatie die zich inzet voor kinderen die opgroeien in de sloppenwijken van Brazilië, ook wel bekend als de 'Favela'. Deze buurten, vaak gekenmerkt door armoede...Lees meer
Lees hier alle projecten

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen