Inloggen
Winkelmandje

Til jouw trainingen naar een hoger niveau met deze trainingsapps

Til jouw trainingen naar een hoger niveau met deze trainingsapps
Geplaatst op 28-6-2023 door Fitwinkel
Ben jij die reguliere trainingsprogramma’s van jouw fitnessapparaat zat? Of ben je simpelweg op zoek naar meer uitdaging? Met de volgende trainingsapps transformeer jij jouw thuisworkouts in een avontuurlijke en interessante maar ook een effectieve training. In deze blog zullen we uitleggen hoe deze apps in elkaar zitten, wat hun voordelen zijn en waar je ze op kunt gebruiken.

Kinomap


Een etappe van de Tour de France fietsen, langs de stranden van Portugal hardlopen of in de Theems in Engeland roeien. Met Kinomap is het virtueel allemaal mogelijk. Koppel de app met je fitnessapparatuur en train op duizenden video’s van de beste banen over de hele wereld. De hellingen en weerstand waarop je traint worden automatisch aangepast op de video die je op je scherm ziet voor de ultieme sportbeleving.

Wat zijn de voordelen?
 • Toegang tot meer dan 123.000 kilometers aan hardloop-, roei- en fietsroutes
 • Deel je eigen video’s en verdien geld met het beloningsprogramma
 • Kies voor gestructureerde workouts of train met de coaching video’s
 • Geschikt voor meer dan 220 merken en 2500 modellen aan fitness apparaten
 • Nodig vrienden en familie uit en chat met ze via live audiomodus
 • Neem het op tegen deelnemers van over de hele wereld in multiplayer modus
 • Deel je activiteit op een platform van derden


Hoe werkt het?
 1. Maak een account aan op hun website Kinomap.com, download Kinomap op je smartphone of tablet en geniet van de gratis proefperiode van 14 dagen.
 2. Verbind je mobiel of tablet met Bluetooth aan je fitness apparaat. Door deze verbinding kan Kinomap automatisch de helling of weerstand van je apparaat wijzigen op basis van het profiel van de gekozen video. Als u geen interactieve machine hebt, kunt u de frontcamera van uw smartphone of tablet gebruiken als optische sensor.
 3. Kies een video en begin je training.


Waar is het op te gebruiken?
Kinomap is te gebruiken op je hometrainer, loopband, indoor fiets , crosstrainer, roeimachine. De app is verkrijgbaar voor Android via Google Play Store en voor iOS via App Store. Je kunt Kinomap gratis downloaden en 14 dagen uitproberen, waarna je kunt abonneren voor een maand, jaar of zelfs levenslang. Een maandabonnement kost €11,99 per maand terwijl een jaarabonnement verkrijgbaar is voor €89,99 per jaar. Je krijgt zelfs de mogelijkheid om je levenslang te abonneren, waar je eenmalig €269,99 voor betaald.Zwift


Zwift opent een wereld voor je open. Letterlijk. Ontdek 11 meeslepende virtuele werelden en train samen met vrienden of alleen in onder andere Tokyo, New York City of Innsbruck. Deze app voor fietsers, triatleten en hardlopers maakt jouw indoortraining realistisch en interessant.

Wat zijn de voordelen?
 • Kies uit 11 digitale werelden en 9 verschillende tempo’s
 • Rijd samen met vrienden en andere deelnemers
 • Ontdek gestructureerde trainingsschema’s om uw doelen te behalen
 • Doe mee aan evenementen en neem het tegen andere sporters op
 • Word lid van een wereldwijde gemeenschap
 • Houd je statistieken bij zoals je kracht, wattage en hartslag


Hoe werkt het?
 1. Maak een Zwift-account aan op de website Zwift.com. Download vervolgens de Zwift-app op een computer, iOS- of Android-apparaat of Apple TV.
 2. Sluit jouw apparatuur aan. Zwift maakt automatisch verbinding met jouw apparaten via Bluetooth of Ant+ om het terrein in de app te simuleren en de weerstand aan te passen aan je training.
 3. Begin met je eerste rit en probeer de gratis proefperiode van 14 dagen. Selecteer een wereld. Kies een workout. Doe een evenement.


Waar is het op te gebruiken?
De Zwift app is geschikt voor fietstrainers zoals je hometrainer of indoor cycle. De app is te downloaden op iOS, Mac, Windows en Android apparaten.Strava


De grootste sportcommunity ter wereld en het meest toonaangevende sportplatform. Op Strava kun je meer dan 30 verschillende activiteitstypen opnemen en je resultaten delen of vergelijken met miljoenen andere sporters van over de hele wereld. Door de vele functies van Strava blijf jij gemotiveerd om actief te blijven en om je fitnessdoelen te behalen.

Wat zijn de voordelen?
 • Kies uit hardloopsessies, fietsritten, wandelingen, yogasessies en ruim 30 andere sporttypen
 • Met de Routes-tool krijg je populaire routes aanbevolen op basis van je voorkeuren en kun je eigen routes uitstippelen
 • Word lid van een gemeenschap bestaande uit ruim 10 miljoen sporters uit 195 landen en bouw een netwerk op
 • Krijg inzicht in je trainingsgegevens zoals afstand, tijd, hartslag en gemiddelde- en topsnelheid en houd zo je vooruitgang bij. Al je trainingen worden opgeslagen in je Trainingslog
 • Doe mee aan en organiseer challenges. Deel samen met miljoenen sporters aan maandelijkse challenges om nieuwe doelen te behalen en actief te blijven
 • Deel jouw activiteiten met je vrienden en volgers. Deze kun je zelfs plaatsen met talloze foto’s en bijschriften. Geef kudo’s en reacties op elkaars prestaties
 • Synchroniseer je favoriete apps en apparaten met Strava


Hoe werkt het?
 1. Registreer je via de website van Strava. Download de Strava app gratis op je smartphone.
 2. Start Strava voordat je met je sportactiviteit begint, zodat de app je activiteit kan opnemen en meten. Hierbij kun je kiezen welk type activiteit je doet.
 3. Tijdens het sporten krijg je verschillende data te zien zoals de afstand die je hebt afgelegd, hoe snel je gaat en hoe lang je al bezig bent. Ook zie je jouw afgelegde route en locatie op de kaart.
 4. Stop met opnemen wanneer je de activiteit hebt beëindigd en krijg je resultaten terug. Deze kun je op de app delen met iedereen, alleen vrienden of voor jezelf houden. Je kunt hierbij bijschriften en foto’s toevoegen. Verder kun je de activiteit van andere deelnemers zien en hierop reageren.


Waar is het op te gebruiken?
Strava is beschikbaar voor iOS en Android apparaten inclusief smartphones en smartwatches. Ook werkt de app samen met een toenemend aantal populaire GPS apparaten zoals Casio, Fitbit, Zwift en TomTom. De app biedt een gratis versie en betaald lidmaatschap met premium functies. Je kunt functies als routes, segmentklassementen, geavanceerde trainingsanalyses ontgrendelen voor €10,99 per maand of €69,99 per jaar na een gratis proefperiode van 30 dagen.iConsole+


Op de iConsole+ app fiets je met behulp van Google Street View of Apple Flyover door een mooie omgeving. Je kiest eenvoudig een willekeurige route en de weerstand wordt automatisch aangepast op de omstandigheden van deze route.

Wat zijn de voordelen?
 • Visueel beeld door middel van Google Street View of Apple Flyover
 • Keuze uit quick start, interval of route programma
 • Resultaten van iedere training worden opgeslagen in een logboek onder My Training. Deze kun je ook delen met anderen


Hoe werkt het?
 1. Download eerst de iConsole+ app op je smartphone of tablet. Dan kun je een eigen account aanmaken via je Facebook- of Google-account of je e-mailadres.
 2. Koppel vervolgens jouw fitnessapparaat met iConsole+. Deze verbinding wordt gemaakt door de Bluetooth van je smartphone of tablet.
 3. Begin je training meteen met Quick Start of kies voor een intervaltraining of een ander programma.


Waar is het op te gebruiken?
De iConsole+ app is te gebruiken op een compatibele fitness fiets, elliptische of loopband met een ingebouwde Bluetooth Low Energy (BLE) ontvanger. De app is gratis te downloaden via zowel de Apple App Store als Google Play Store.Fitshow


Breid jouw trainingsmogelijkheden uit met Fitshow. Een multifunctionele trainingsapp die persoonlijke trainingsprogramma’s samenstelt, fitnessdoelen vastlegt en je sportprestaties bijhoudt. Bovendien laat de app je kiezen uit verschillende hardlooproutes en geeft deze weer als plattegrond of realistische streetview.

Wat zijn de voordelen?
 • Draadloos en eenvoudig te verbinden met je fitnessapparaat
 • Bedien je apparaat via de touchscreen van je smartphone of tablet
 • Stel een persoonlijk trainingsplan samen, leg je fitnessdoelen vast en houd je prestaties bij
 • Kies uit verschillende trainingsprogramma’s en hardlooproutes
 • De gekozen routes worden weergegeven als plattegrond of al realistisch streetview waardoor het lijkt alsof je buiten loopt
 • Houd je hartslag in de gaten
 • Werkt ook samen met andere fitness apps zoals Kinomap, Onelap, Zwift en FTMS Apps


Hoe werkt het?
 1. Download Fitshow kosteloos via de App store of Google Play Store. Belangrijk om te onthouden is dat Fitshow uit drie verschillende apps bestaat: Fitshow Lite App, alleen beschikbaar voor Apple. De Fitshow app uit de App Store is net iets anders dan de Fitshow app uit de Google Play Store.
 2. Maak een persoonlijk account aan en geef Fitshow toegang tot onder andere je locatie en Bluetooth.
 3. Koppel via de app jouw fitnessapparaat aan je smartphone of tablet.
 4. Kies vervolgens een programma of route uit naar jouw voorkeur. Ontdek de talloze mogelijkheden binnen Fitshow.


Waar is het op te gebruiken?
De app is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android. Fitshow is speciaal bedoeld voor sportuitrusting waarop de Fitshow Smart BTM Bluetooth-module is geïnstalleerd. Dit kan een loopband, hometrainer, of crosstrainer zijn.iFIT


Train waar en wanneer jij wilt met iFIT. iFIT biedt verbluffende wereldwijde trainingen aan voor hardlopers, fietsers, wandelaars en nog veel meer. Deze app verzorgt een interactieve personal training aan huis.

Wat zijn de voordelen?
 • Toegang tot live evenementen, on-demand workouts en studio lessen, met of zonder apparatuur
 • Krijg begeleiding bij elke stap van meer dan 130 verschillende iFit-trainers
 • Workouts zijn in talloze adembenemende bestemmingen opgenomen
 • Je training wordt automatisch aangepast aan het echte terrein van de workout
 • Combineer kracht en uithoudingsvermogen
 • Krijg doelgerichte trainingsprogramma’s
 • Word lid van de iFIT gemeenschap en nodig vrienden uit


Hoe werkt het?
 1. Maak eerst een account aan via de website van iFIT. Download vervolgens de iFIT app op je mobiel of op je TV. Schrijf je in voor een gratis proefperiode van 30 dagen.
 2. Koppel daarna jouw smartphone of tablet aan je fitnessapparaat.
 3. Begin je interactieve persoonlijke training. Verken talloze verschillende workouts, trainingen en evenementen.


Waar is het op te gebruiken?
iFit biedt zowel mobiele als TV apps aan. De mobiele iFIT-app is beschikbaar via de App Store en Google Play Store. Je krijgt dan een gratis proefperiode van 30 dagen aangeboden en betaalt dan €12 per maand. De iFIT TV-app is verkrijgbaar op Amazon Fire TV, Apple TV, Google TV en Android TV. iFit is beschikbaar op NordicTrack, ProForm, Freemotion, Weider en Matrix apparatuur. De app is geschikt voor loopbanden, fietsen, ellipticals, roeiers, en krachtapparatuur. De app kun je echter ook gewoon gebruiken zonder apparatuur.Of je nou wilt sporten in een virtuele wereld, persoonlijke trainingsprogramma’s wilt uitproberen of je trainingstatistieken wilt bijhouden en delen, deze trainingsapps maken het allemaal mogelijk. Ze zijn gemakkelijk te downloaden en te verbinden met je fitnessapparaat zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kunt.
Tags: Apps

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen